• Home
  • Vesti
  • Poseta Narodnoj skupštini Republike Srbije

Poseta Narodnoj skupštini Republike Srbije

Volonteri Kancelarije za mlade i učenici više leskovačkih srednjih škola posetili su Narodnu skupštinu Republike Srbije u Beogradu.

Mladi su se tom prilikom upoznali sa istorijatom Narodne skupštine i načinom rada narodnih poslanika. Naročito je bio interensantan obilazak biblioteke i čitaonice Narodne skupštine, Salona kneza Pavla Karađorđevića i Male i Velike sale koju koriste narodni poslanici prilikom zasedanja ili pripremnih sastanaka.

Osim sa narodnim poslanicima, volonteri i srednjoškolci su imali čast da se upoznaju sa ministrom prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem.

Drugi deo posete prestonice iskorišćen je za posetu Kalemegdanske tvrđave, Vojnog muzeja i drugih znamenitosti. Ovakve i slične aktivnosti Kancelarija za mlade grada Leskovca realizovaće i u narednom periodu.

Kancelarija za mlade zahvaljuje se narodnoj polanici Oliveri Pešić i narodnom poslaniku Žarku Bogatinoviću na pomoći u organizovanju posete Narodnoj skupštini Republike Srbije.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1