• Home
  • Vesti
  • Svetosavske nagrade mladim talentima

Svetosavske nagrade mladim talentima

Grad Leskovac, preko Kancelarije za mlade, već šest godina neguje tradiciju nagrađivanja najuspešnijih na dan Svetog Save i na Dan oslobođenja Leskovca, 11. oktobra. 

Na dan Svetog Save, najuspešnijim, talentovanim, učenicima, studentima, sportistima, muzičarima, uručene su nagrade.  

Amfiteatar Visoke poslovne škole u Leskovcu bio je prepun uspešne talentovane dece i mladih, kao i njihovih ponosnih roditelja.

Njih, 293 primilo je nagrade, koje je uručio gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

Ovom prilikom gradonačelnik je istakao da su svi u sali svetla budućnost našeg grada i dokaz da je Leskovac rasadnik mladih, obrazovanih ljudi, na šta je on izuzetno ponosan.

U oblasti visokoškolskog obrazovanja nagrađeni su sa 40.000 dinara studenti sa prosekom 10, sa 35.000 studenti sa prosečnom ocenom od 9.5 do 9.99 i 30.000 dinara studenti sa prosečnom ocenom preko 9 koji su sve ispite položili do 30. septembra 2017. godine.

Nagrađeni su, takođe, dobitnici republičkih i međunarodnih nagrada u oblastima: nauka, kultura, umetnost i sport. Prvonagrađeni su dobili 30.000 dinara, drugo mesto je stimuluisano sa 20.000, a treće mesto sa 10.000 dinara.

U ime svih nagrađenih zahvalili su se Marijan Ilić, student Pravnog fakulteta i Jelena Ilić, budući profesor tehnike i informatike.

U proteklih 6 godina, preko fonda za mlade talente nagrađeno je oko 2000 Leskovčana. Za njih 293 izdvojeno je preko 9 miliona dinara.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1