• Home
  • Vesti
  • Izložba slika povodom “140 godina oslobođenja Leskovca od osmanske vladavine“

Izložba slika povodom “140 godina oslobođenja Leskovca od osmanske vladavine“

Kancelarija za mlade grada Leskovca je povodom “140 godina oslobođenja Leskovca od osmanske vladavine“ organizovala likovni konkurs na temu „Leskovac u 19 veku“.

Pristigli radovi iz nekoliko osnovnih škola i Srednje škole za tekstil i dizajn iz Leskovca bili su izloženi u Omladinskom klubu.

Učenici osnovnih škola su na zanimljiv način kroz radove predstavili njihovo viđenje Leskovca u 19. veku, dok su njihovi stariji drugari predstavili uniforme srpskih vojnika iz druge polovine 19 veka.

Podeljene su zahvalnice za prva tri mesta u rangu učenika osnovnih i za prva tri mesta u rangu srednjih škola. Pored zahvalnica, pobednicima likovnog konkursa podeljene su i monografije o Jašunjskim manastirima, odnosno knjiga „Leskovac 101“.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1