Кaravan "DUH MLADOSTI" u Leskovcu

Karavan „Duh mladosti“ posetio je danas Leskovac u cilju promocije dualnog obrazovanja, sporta i volonterizma mladih. U okviru manifestacije održana je i panel diskusija na temu dualnog i preduzetničkog obrazovanja.

Generalni pokrovitelj projekta je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Karavan je zvanično otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, a pored njega obratili su se i pomoćnik ministra Gabrijela Grujić, direktor Sektora za edukaciju Privredne komore Srbije Mirjana Kovačević, kao i predstavnici partnera na projektu.

Otvarajući manifestaciju gradonačelnik Leskovca istakao je značaj dualnog obrazovanja kod mladih kao važan faktor uspeha.

„Mladi i njihov položaj, kao i stvaranje boljih uslova za njihov život, jedan su od naših najvažnijih prioriteta. O tome možda najbolje svedoči podatak da smo od 2012.godine, nakon što smo obnovili rad Fonda za mlade talente, izdvojili 53 miliona dinara za dodelu 1614 nagrada za naše mlade talente - istakao je gradonačelnik Leskovca.

Pomoćnica u Ministarstvu prosvete Gabrijela Grujić rekla je da je Leskovac grad u kome dualno obrazovanje postoji i donosi rezultate.

Direktor Sektora za edukaciju Privredne komore Srbije Mirjana Kovačević govorila je o ulozi koju ova komora ima kada govorimo o dualnom obrazovanju. Ona je istakla da je trenutno nešto malo više od 200 privrednih subjekata koji su otvorili vrata svojih objekata i na taj način omogućili da đaci stručnih škola steknu u realnom radnom okruženju kvalitetna znanja i razviju veštine i sposobnosti od značaja za njih.

U ime organizacije „Spirit of youth“ prisutne je pozdravio Strahinja Bulatović i pozvao prisutne da se uključe u panel diskusiju kao i da učestvuju u akciji „Zgib zona“ u okviru koje onaj grad koji uradi najviše zgibova osvaja renoviranje dečijeg parka.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1