• Home
  • Vesti
  • Na dan grada nagrade najuspešnijim učenicima

Na dan grada nagrade najuspešnijim učenicima

Grad Leskovac je, preko Kancelarije za mlade koja funkcioniše u Odeljenju za društvene delatnosti i lokalni razvoj Gradske uprave, dodelio 225 nagrada najboljim studentima, đacima i mladim talentima uzrasta od 10 do 30 godina.

Mladi sugrađani koji su učestvovali na ovogodišnjem Javnom pozivu Kancelarije za mlade nagrađeni su za izvanredne rezultate u studiranju i školovanju kao i za osvojene medalje i nagrade na republičkim, međunarodnim takmičenjima i olimpijadama u oblasti: nauke, kulture, umetnosti i sporta.

Nagrade su dodeljene 11. oktobra 2017. godine, na prigodnoj svečanosti u čast grada Leskovca, u amfiteatru Visoke poslovne škole za strukovne studije. Za nagrade je izdvojeno 6.5 miliona dinara iz gradskog budžeta.

Studentima koji su školsku godinu završili sa prosečnom ocenom 10 nagrade je uručio gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Gradonačelnik Leskovca je istakao da se Leskovac ponosi svojim mladim ljudima osvajačima nagrada i priznanja. Cvetanović je, najavljujući bolje dane za privredu Leskovca rekao da će naredne godine u našem gradu biti otvorene tri nove fabrike.

U oblasti visokoškolskog obrazovanja nagrađeni su sa 40.000 dinara studenti sa prosekom 10, sa 35.000 studenti sa prosečnom ocenom od 9.5 do 9.99 i 30.000 dinara studenti sa prosečnom ocenom preko 9 koji su sve ispite položili do 30. septembra 2017. godine.

Nagrađeni su, takođe, dobitnici republičkih i međunarodnih nagrada u oblastima: nauka, kultura, umetnost i sport. Prvonagrađeni su dobili 30.000 dinara, drugo mesto je stimuluisano sa 20.000, a treće mesto sa 10.000 dinara.

U ime nagrađenih studenata i đaka su se zahvalili: Jelena Todorović, studentkinja četvrte godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu sa prosečnom ocenom deset i Vladan Dimitrijević student druge godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu sa prosekom 9.87.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1