• Home
  • Vesti
  • Poseta mladih privrednika Grčko - Srpskoj privrednoj komori u Solunu

Poseta mladih privrednika Grčko - Srpskoj privrednoj komori u Solunu

Poseta Grčko-Srpskoj privrednoj komori organizovana je u cilju daljeg razvoja i unapređenja trgovinskih odnosa između Grčke i Srbije. 

Komoru je posetilo preko četrdeset mladih privrednika iz Leskovca različitih oblasti, starosti 18-35 godina, koji su se tom prilikom upoznali sa poslovnim prilikama između dve zemlje.

Komora je organizovala posetu konzulatu Republike Srbije u Solunu, gde je privrednike pozdravio generalni konzul Republike Srbije, Siniša Pavić, privrednici su posetili Ministarstvo Makedonije - Trakije, gde ih je primila gospodja Maria Kollia - Tsaroucha i direktor Ministarstva za međunarodne odnose sa inostranstvom Severne Grčke u Solunu, Dimitrios Papandreu, koji je razgovarao sa njima o daljem razvoju privrednih odnosa između Grčke i Srbije.

Predsednik Komore, gospodin Konstantinos Georgakis, upoznao je privrednike o mogućnostima i načinima saradnje između dve zemlje. Naglasio je da postoje velike mogućnosti i perspektive u daljem razvoju međusobnih privrednih odnosa, a to govore prvi znaci rasta u trgovini i turizmu.

Sastanku u Grčko - Srpskoj privrednoj komori prisustvovao je i Generalni sekretar komore, gospodin Bane Prelević, koji je govorio o značaju i blizini luke u Solunu, kao i na razvoj budućih poslovnih odnosa dva grada.

Kancelarija za mlade grada Leskovaca organizovala je posetu mladih privrednika Solunu preko svog programa Umrežavanje mladih privrednika.

Detalje o poseti možete videti na sajtu Grčko-Srpske privredne komore

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1