Mladi istoričari Leskovaca

Projekat „Leskovački srednjoškolici ulicama starog Leskovca“ sprovodi neformalna omladinska grupa "MI Leskovac", a finansira Kancelarija za mlade Leskovac, u okviru konkursa „AKTIVIRAJ SE!“.
U prvoj fazi ovog projekta održana je šetnje od brda Hisar do Saborne crkve uz predavanja i debate o kulturno-istorijskim znamenitostima Leskovca. Učesnici projekta su tom prilikom posetili Narodni muzej gde je kustos održao predavanje o srednjovekovnom Leskovcu i predstavio je stalnu postavku muzeja, a u nastavku je posećena i Gradska kuća.

U drugoj fazi projekta održana su dva predavanje o spomenicima, koji su podignuti na teritoriji grada između dva svetska rata i o grbu Leskovca. Predavanja su održana u prostorijama Omladinskog kluba grada Leskovca.

ministarstvo logo1

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.