• Home
  • Vesti
  • Leskovački srednjoškolici ulicama starog Leskovca - MI Leskovac

Leskovački srednjoškolici ulicama starog Leskovca - MI Leskovac

Neformalna grupa "MI Leskovac" je aplicirala na konkursu Kancelarije za mlade za finansiranje omladinskih projekata „Aktiviraj se!“ i dobila sredstva za realizaciju projekta.

Projekat neformalne grupe "MI Leskovac" nosi naziv „Leskovački srednjoškolici ulicama starog Leskovca’’, podršku u realizaciji ovog projekta dobili su od Naučnog kluba, koji funkcioniše u okviru Centra za stručno usavršavanje u obrazvanju Leskovac.

Prva faza ovog projekta održana je 2. septembra 2017. godine u vidu šetnje od brda Hisar do Saborne crkve uz predavanja i debate o kulturno-istorijskim znamenitostima Leskovca. Učesnici projekta su tom prilikom posetili Narodni muzej gde je kustos održao predavanje o srednjovekovnom Leskovcu i predstavio je stalnu postavku muzeja, a u nastavku je posećena i Gradska kuća.

Druga faza projekta je realizovana 9. septembra u prostorijama Omladinskog kluba Kancelarije za mlade Leskovac, gde su održana dva predavanja o spomenicima, koji su podignuti na teritoriji grada između dva svetska rata i o grbu Leskovca.

Zatim je održana radionica u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju i tom prilikom učesnici projekta su izneli ideje o novim suvenirima po kojima bi Leskovac bio prepoznatljiv i jedinstven. Ovom prilikom svaki učesnik projekta je dobio knjigu - zahvalnicu.

ministarstvo logo1

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.