Međunarodni dan mladih

Kancelarija za mlade Leskovac u saradnji sa rukovodstvom grada podelila je ugovore uduženjima građana i neformalnim omladinskim grupama u sklopu projekta „Aktiviraj se 2017!“ i time obeležila Međunarodni dan mladih.

Ugovore je dobilo 20 omladinskih projekata za koje je grad izdvojio 1,3 miliona dinara.

Predstavnicima neformalnih grupa ugovore je uručio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i tom prilikom svim mladim ljudima čestitao njihov dan.

„Danas kada obeležavamo Međunarodni dan mladih želim da istaknem važnost programa koji sprovodi Kancelarija za mlade našeg grada baš zato što podstiču društvenu aktivnost mladih, njihovu kreativnost, potencijale ali i inovativne ideje. Takav je program "Aktiviraj se" koji motiviše mlade da urade nešto korisno za sebe, zajednicu u kojoj žive, da razviju svoje veštine, ali i ono što mi potenciramo visoku humanost. Želimo da stvorimo ambijent u kome se ceni znanje, rad, pozitivna energija, trud i ideje koje naši mladi poseduju ali i da pokažemo da imate podršku grada, da pravimo grad po meri svih populacija a naročito mladih. Čestitam vam vaš dan i da svaki dan bude vaš a da na današnji dan samo pokazujemo šta ste uradili u prethodnom periodu - rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Koordinator Kancelarije za mlade Aleksandar Stojanović istakao je da je ponosan na rezultate koje su ove godine ostvarili i izdvojio samo neke od njih.

„Ugostili smo ministra, Predsedništvo asocijacije kancelarije za mlade, razvili smo i mnoge servise koji su postali prepoznatljivi širom Srbije, otvorili smo rekonstruisan Omladinski klub ove godine, volonterski centar, ali najzačajniji naš projekat jeste upravo „Aktiviraj se" - istakao je Stojanović.

Rad Kancelarije za mlade finansijski pomaže grad Leskovac koji je ove godine za rad same kancelarije izdvojio 3,5 miliona dinara, kao i 15 miliona dinara za nagrađivanje mladih talenata.

Podršku su dobili projekti neformalne grupe „Foto klub Leskovac“, Udruženje "Muzička komunikacija", Sekcija za bezbednost mladih u saobraćaju, neformalne kreativne, rekreativne, kao i grupe za sport, Mladi za sport, Solidarnost, Hisar i Podvorce, zatim Pokreni se, Pokretači, Omladinska grupa iz Pečenjevca i Presečine, Aktivno dete-zdrav čovek, Generacija 5, Mladi i aktivni.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1