• Home
  • Vesti
  • Konkurs za projekte mladih "AKTIVIRAJ SE 2017!"

Konkurs za projekte mladih "AKTIVIRAJ SE 2017!"

Grad Leskovac, Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj - Kancelarija za mlade Grada Leskovca raspisuje KONKURS za finansiranje omladinskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volonterizma.

Ako ste kreativni, hrabri, humani, ako želite da omogućite kvalitetniji život vršnjacima, ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici i imate između 15 i 30 godina, učestvujte u programu koji ima za cilj da podstiče aktivizam i volonterizam mladih u Leskovcu!

Vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 40.000,00 i 100.000,00 dinara.
Odobreni omladinski volonterski projekti treba da budu sprovedeni do decembra 2017. godine.

TEME KONKURSA:
Projekti koji će se finansirati ili sufinansirati treba da budu iz sledećih oblasti:

• uređenja javnih prostora i prostorija u kojima mladi provode slobodno vreme ili organizovanje aktivnosti za mlade u tim prostorima
• aktivizam i volonterizam mladih,
• solidarnost i humanost,
• informisanje mladih,
• zaštita životne sredine,
• promovisanje razumevanja, tolerancije i jednkih šansi za sve mlade,
• promocije zdravih i bezebdnih stilova života,
• razvijanja preduzetničkog duha kod mladih.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI:
Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije grada Leskovca. Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

KAKO DA SE PRIJAVITE?
Prijavljivanje se vrši popunjavanjem prijavnog formulara, koji se dostavlja poštom u naznačenom roku (adresa: Grad Leskovac, Gradska uprava, Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj – Kancelarija za mlade, Trg revolucije 45, 16000 Leskovac, sa naznakom "Aktiviraj se! Konkurs za finansiranje omladinskih projekata”).

Konkurs je otvoren od 30.05.2017. do 14.06.2017. godine!

Za sva pitanja vezano za procedure prijavljivanja na konkurs možete se obratiti Kancelariji za mlade putem elektronske pošte na email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili telefonom na broj 065/8116033.

Oglas konkursa možete preuzeti............................. OVDE
Prijavni formular možete preuzeti............................ OVDE
Smernice za konkurisanje možete preuzeti.............. OVDE

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1