• Home
  • Konkursi
  • Aktiviraj se

Konkurs za projekte mladih "AKTIVIRAJ SE!"

Kancelarija za mlade Grada Leskovca koja sada funkcioniše u okviru Agencije za lokalni ekonomski razvoj raspisuje KONKURS za finansiranje omladinskih volonterskih projekata „AKTIVIRAJ SE!“ u nameri da se podstakne omladinski aktivizam i volonterizam.

Ukupan budžet, koji je ove godine izdvojen za projekte te namene, je 800.000 dinara i duplo je veći u odnosu na prošlu godinu. Vrednost jednog volonterskog projekta za udruženja mladih ili neformalne omladinske grupe, može iznositi između 40.000 i 100.000 dinara.

Aleksandar Stojanović, koordinator za mlade, je na konferenciji za medije koja je 10. marta 2016. godine održana u leskovačkom Omladinskom klubu, pozvao sve mlade, kreativne, humane ljude koji imaju između 15 do 30 godina da učestvuju na konkursu koji podstiče omladinski volonterizam i aktivizam.

Projekti koji će se finansirati ili sufinansirati treba da budu iz sledećih oblasti:

• uređenja javnih prostora i prostorija u kojima mladi provode slobodno vreme ili organizovanje aktivnosti za mlade u tim prostorima
• aktivizam i volonterizam mladih,
• solidarnost i humanost,
• informisanje mladih,
• zaštita životne sredine,
• promovisanje razumevanja, tolerancije i jednkih šansi za sve mlade,
• promocije zdravih i bezebdnih stilova života,
• razvijanja preduzetničkog duha kod mladih.

Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje 5 članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije grada Leskovca. Neformalne grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

Konkurs je otvoren od 10.03 - 25.03.2016. godine. Odobreni omladinski projekti treba da budu realizovani do kraja septembra 2016. godine.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem prijavnog formulara, koji se dostavlja lično u Agenciji za lokalni ekonomski razvoj – Kancelariju za mlade , koja se nalazi na adresi: Trg revolucije 45/II, 16000 Leskovac, sa naznakom: „Aktiviraj se! – prijava na konkurs“.

Za sva pitanja, vezano za procedure prijavljivanja na konkurs, možete se obratiti Kancelariji za mlade – putem elektronske pošte na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili telefonom na broj 065/8116033.

Oglas konkursa možete preuzeti............................. OVDE.
Prijavni formular možete preuzeti............................ OVDE.
Smernice za konkurisanje možete preuzeti.............. OVDE.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1