• Home
  • Konkursi
  • U TOKU JE PRIJAVLJIVANJE ZA REALIZACIJU PROGRAMA "MOJA PRVA PLATA"

U TOKU JE PRIJAVLJIVANJE ZA REALIZACIJU PROGRAMA "MOJA PRVA PLATA"

Pozivamo mlade koji su nezaposleni i koji ispunjavaju uslove iz poziva da se prijave za učešće u programu. Prijavljivanje traje do 31.10.2021. godine i moguće je isključivo preko sajta: www.mojaprvaplata.gov.rs.

Nacionalna služba za zapošljavanje, na osnovu Uredbe o programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plataˮ, raspisala je Javni poziv za realizaciju ovog programa 20. avgusta 2021. godine. Javni poziv dostupan je na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje - www.nsz.gov.rs i sajtu Moja prva plata - www.mojaprvaplata.gov.rs.

Tokom trajanja programa Nacionalna služba za zapošljavanje isplaćuje novčanu naknadu u iznosu od 22.000 dinara mladima sa srednjim obrazovanjem, odnosno 26.000 dinara mladima sa visokim obrazovanjem, na mesečnom nivou, i uplaćuje doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, za mlade uključene u ovaj program.Ovim programom daje se mogućnost mladima koji nemaju radno iskustvo da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca, u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad i na taj način povećaju svoje mogućnosti za zapošljavanje.

Molimo sve zainteresovane mlade da svoju zainteresovanost za učešće iskažu i Ministarstvu omladine i sporta na mejl: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do 17.10.2021. kako bi im bili dostavljeni dodatni materijali o programu i aktivnostima koje se sprovode dok traje prijavljivanje.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1