Svetionik znanja 5.0 - Konkurs za učesnike

Projekat „Svetionik znanja“ predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca iz 15 lokalnih zajednica, sa ciljem osmišljavanja projekta za unapređenje zajednice u kojoj žive. Svaki tim čini četvoro srednjoškolaca treće i četvrte godine. Uz stručno vođenje mentora i koordinatora iz omladinske organizacije, timovi će raditi na osmišljavanju ideje koja će unaprediti život u njihovoj sredini.

Teme na koje će se osmišljavati projekti su:

- Turizam,
- Ekologija,
- Javno zdravlje,
- Kultura i umetnost,
- Društvena odgovornost i aktivizam.

Ako si iz Beograda, Valjeva, Vranja, Vršca, Zaječara, Zrenjanina, Kruševca, Leskovca, Novog Pazara, Novog Sada, Pirota, Sremske Mitrovice, Užica, Čačka ili Šapca i upisuješ treći ili četvrti razred srednje škole, ovo je pravi konkurs za tebe, sve troškove pokriva organizator.

Prijavni formular se nalazi na linku . . . . . . . O V D E

Svetionik znanja podstiče srednjoškolce da kroz kreativan i poučan višemesečni rad savladaju osnove pisanja i prezetnovanja projekata, a sve kroz timski rad i druženje.

Pored aktivnosti na lokalnom nivou, srednjoškolci će imati priliku da se pripreme za rad na projektima na Seminaru (10-12. septembar), kao i da ih predstave na završnom događaju (kraj novembra). Informacije o lokacijama događaja dobijate naknadno.

Projekat se sprovodi uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Konkurs za učesnike je otvoren do 5. avgusta (23:59) i to predstavlja prvu fazu izbora. Kandidate koji su prošli u uži krug obavestićemo zaključno sa 9. avgustom, i pozvati u drugi krug koji će se sastojati od intervjua i on traje od 10. do 20. avgusta.

Izabrani kandidati biće obavešteni do 25. avgusta o finalnom odabiru.

Konkurs se odnosi na učesnike koji tek upisuju treći ili četvrti razred srednje škole.

Obratite pažnju da unesete validne podatke, jer nepotpune prijave se neće priznavati.

Napomena: Kako bi sve aktivnosti bile odrađivane u skladu sa epidemiološkim preporukama Kriznog štaba za praćenje epidemije,Svetionik znanja će nabaviti svu opremu kao meru zaštite od zarazne bolesti uključujući maske, rukavice i dezinfekciona sredstva. Takođe pri odabiru prostora za održavanje aktivnosti vodiće se računa da postoji dovoljan prostor za distancu između učesnika u slučaju propisanih mera socijalne distance i da prostorije imaju kapacitete za prirodnu ventilaciju.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1