• Home
  • Konkursi
  • Кonkurs za srednjoškolce „Svetionik znanja“

Кonkurs za srednjoškolce „Svetionik znanja“

 

 Projekat „Svetionik znanja“ je u potrazi za učenicima trećeg i četvrtog razreda srednjih škola u Republici Srbiji!

Projekat „Svetionik znanja“ predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca iz 15 lokalnih zajednica, sa ciljem osmišljavanja projekta za unapređenje zajednice u kojoj žive. Svaki tim čini četvoro srednjoškolaca treće i četvrte godine. Uz stručno vođenje mentora i koordinatora iz omladinske organizacije, timovi će raditi na osmišljavanju ideje koja će unaprediti život u njihovoj sredini.

Prvo mesto na takmičenju za najbolji projekat "Svetionik znanja" prošle godine osvojio je tim iz Leskovca u sastavu Milan Milenković, Aleksandar Milovanović, Anđela Micić i Jovan Matić. 

Teme na koje će se osmišljavati projekti su:

- Turizam,
- Ekologija,
- Sportska kultura,
- Кultura i umetnost,
- Društvena odgovornost i aktivizam.

Prijavni formular se nalazi na linku ....... O V D E

Pored aktivnosti na lokalnom nivou, srednjoškolci će imati priliku da se pripreme za rad na projektima u Vršcu (22-24. novembar 2019.), kao i da ih predstave na Zlatiboru (1-3. februar 2020.).

Projekat sprovodi Asocijacija za afirmaciju kulture(ASК), uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji.

Кonkurs za učesnike je otvoren do 1. novembra dok ćemo sve učesnike obavestiti do 5. novembra da li se pridružuju ovogodišnjem Svetioniku znanja.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1