Nagradni konkurs Evropski dnevnik

Dragi srednjoškolci i srednjoškolke,
Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo da se uključite u novi nagradni konkurs „Evropski dnevnik 2017/18“ koji je raspisala Delegacija Evropske unije u Srbiji.

U skladu sa temama publikacije Evropski dnevnik, teme ovogodišnjeg konkursa se tiču mladih i Evropske unije i njihovim viđenjem EU i položaja mladih.

Novina ovogodišnjeg konkursa je specijalna tema radova, a to je: GDE PROŠLOST SUSREĆE BUDUĆNOST – 2018. GODINA EVROPSKOG KULTURNOG NASLEĐA.
Želeći da srednjoškolci daju poseban doprinos obeležavanju godine kulturnog nasleđa, Delegacija Evropske unije u Srbiji je odlučila da u okviru svake kategorije konkursa „Evropski dnevnik 2017/18“ dodeli po jednu nagradu na temu kulturnog nasleđa.

Ovogodišnji konkurs obuhvata šest kategorija u kojima se podnose radovi:

1. Literarni radovi;

2. Likovni radovi;

3. Novinarski žanrovi;

4. Foto reportaže ili foto-radovi;

5. Video forme;

6. Multimedijalne forme.

Još jedna novina je mogućnost individualnog i grupnog učešća na konkursu.

Rok za dostavljanje radova je 10. mart do ponoći, a radovi se podnose isključivo elektronskim putem i to individualni radovi ovde, a timski radovi ovde, dok se likovni radovi šalju poštom. Biće nagrađeno ukupno 20 radova.

Nagrada je sedmodnevno putovanje u Budimpeštu, Prag i Beč u maju 2018. godine!

U prilogu vam šaljemo zvaničan konkursni poziv kao i Uputstvo za podnošenje radova na konkurs u kom možete pronaći više informacija o propozicijama konkursa, temama kao i mentorskom odnosu.

Sve informacije o konkursu možete pronaći na sajtu www.evropskidnevnik.rs, a odgovore na najčešće postavljena pitanja u vezi sa konkursom u okviru kategorije Pitanja i odgovori.
Evropski dnevnik_Poziv za učestvovanje na nagradnom konkursu

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1