• Home
  • Konkursi
  • Otvorene su prijave za učešće na 12. Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu!

Otvorene su prijave za učešće na 12. Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu!

Organizacija „Svetski omladinski talas“ otvorila je prijave za učešće na 12. Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu 2018 (ISWiB – International Student Week in Belgrade), festivalu edukativnog i zabavnog karaktera koji će se održati od 15. do 23. jula 2018. godine pod nazivom „PREUZMI INICIJATIVU“.

Svake godine, „ISWiB“ festival okupi oko 250 studenata iz više od 50 zemalja sveta i predstavlja najveći studentski festival tog tipa u jugoistočnoj Evropi.

Podelite svoje ideje i stavove sa kolegama iz Indonezije, Norveške, Meksika, Litvanije, Rusije, Nigerije, ali i regiona u okruženju bez predrasuda, nasilja, ksenofobije i govora mržnje. Stupite u kontakt sa izvanrednim stručnjacima iz različitih oblasti i iskoristite stečeno iskustvo za unapređenje svog okruženja ili pokretanje sopstvenog projekta!

Posebno ohrabrujemo mlade sa hendikepom, kao i pripadnike drugih osetljivih grupa, da se prijave i učestvuju jer će od ove godine festival biti prilagođen njiima u cilju promovisanja važnosti povezivanja svih mladih iz Srbije sa vršnjacima iz zemlje i sveta, kao i uključivanja u sve aktivnosti festivala kroz inkluzivne grupe.

Ove godine organizovaće se 10 različitih radionica od kojih se u svakoj primenjuje drugačiji metod i to:

Ready, Set – WORK – metod: pisanje biznis plana
It’s Our Business – metod: diskusija i javni govor
Smart Nature – metod: bio-hacking
Solve The Case – metod: studija slučaja
Breake The Silence – metod: mjuzikl
Step Up The World – metod: ples
Virtual Creation – metod: IT, programiranje, razvoj softvera
Work Evolution – metod: fotografija
Up The Reach – metod: marketing, odnosi sa javnošću
Look Inside – metod: joga

Sve što je potrebno da uradiš je da popuniš aplikacioni formular koji možeš pronaći na našem sajtu www.iswib.org ili na našoj Fejsbuk stranici: https://www.facebook.com/iswib 

Proces prijave sadrži dva koraka:

1. korak: popunjavanje online formulara

2. korak: Skype intervju na engleskom jeziku koji će biti održani tokom februara i marta.

Uslovi za učestvovanje:

1. Učesnik/ca treba da bude student ili diplomac koji je nedavno diplomirao.

2. On/ona mora da ima između 18 i 30 godina.

3. Učesnik/ca mora da ispuni oba koraka procesa prijave (popunjavanje online formulara + Skype intervju).

Troškovi učešća: Domaći studenti koji studiraju na nekom od univerziteta u Srbiji plaćaju troškove učešća u iznosu od 20€. U cenu participacije uključeni su sertifikat, majica i sav potreban materijal za radionice. Za studente iz inostranstva troškovi učešća iznose 150€.

Studenti iz Srbije mogu tražiti i organizovanje smeštaja, ali u tom slučaju plaćaju punu cenu učešća kao i studenti iz inostranstva. Troškovi puta, vize i džeparac nisu pokriveni od strane organizatora.

Prijave su otvorene do 28. februara 2018. godine u 23:59h. Postani i ti deo internacionalne ISWiB porodice!

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1